Wonderdrugs kan halvere køers klimabelastning
Metanudledningen fra køer kan halveres med de rigtige urter i foderet. Men husdyrforsker Peter Lund mener, at det kræver en politisk gulerod - eller pisk - hvis det skal have en reel effekt.
View ArticleFlere friske fødevarer giver færre frysere
Har du nogensinde tænkt over, hvordan det påvirker forskellige brancher, når én madtrend bliver skiftet ud med en anden? Lige nu går friskhedstrends ud over salget af frysere.
View ArticleMosteri vil skabe fødevarer af 40 tons affald
En tredjedel af frugt og bær går til spilde i produktionen af juice, saft og marmelade. Nyt projekt skal afdække, hvordan producenter kan udnytte de næringsfulde rester til fx frugtstænger.
View ArticleDyr dansk mad er et velfærdsfænomen
Danmark er et af de allerdyreste lande i Europa at købe dagligvarer i. Det skyldes de høje danske lønninger, moms og en bedre fødevarekvalitet, forklarer fødevareøkonom.
View ArticleVirksomheder skal omdanne madspild til vækst
Det er godt, at fødevaresektoren afsætter madspild til gode formål, men de bør fokusere på helt at undgå madspildet ved at tænke i skæve produkter, mener Selina Juul.
View ArticleVi bruger stadig få penge på fødevarer
Trods en stigende bevidsthed om mad, bruger danskerne kun 10 pct. af indkomsten på fødevarer. Men bag tallet ligger en stigende udespisning og dalende priser.
View ArticlePrisvindende ung landkvinde: Jeg tænker som forbrugerne
Årets Unge Landmand er en arbejdsom kvinde, der kun stiller op i mediernes søgelys for at reflektere landbrugserhvervet positivt.
View ArticleHvad betyder medierne i dit forhold til mad?
Den første bog om, hvordan Instagram, madprogrammer og madmedier har indflydelse på måltidet og mennesket, er dansk. Foodculture har talt med madforskeren bag bogen: Jonatan Leer.
View ArticleEksperter: Emballage er en gave til miljøet
Plasticposer, folieovertræk og papbakker – emballerede fødevarer skåner miljøet langt mere end mange forbrugere måske går og tror. Indpakningen er sågar med til at mindske madspildet, lyder det fra...
View ArticleDanmark er en fødevarenation - alligevel findes her underernærede
Underernæring er et overset problem i det danske samfund, der ellers bryster sig af at være god til at producere mad. Vi skal blive bedre til at sikre sundheden for de svageste borgere, lyder det fra...
View ArticleFlest københavnere tænker på bæredygtig mad
Flere byboere end landfolk tænker over bæredygtighed, når der skal fødevarer i indkøbskurven. Men hvad ”bæredygtighed” egentlig betyder for forbrugeren er uklart, lyder det fra professor i...
View ArticleJysk virksomhed sælger 2 millioner juletræer
Green Team i Sdr. Omme forsyner ikke bare millioner af europæere med juletræer. Den sydjyske træproducent sælger også de eftertragtede frø til konkurrenterne.
View ArticlePest eller plantebeskyttelse?
Pesticider. Ordet lyder af pest og vækker hos mange danskere associationer til forurenet drikkevand og fuglearter, der trues af udryddelse. I dette tema går vi tættere på fænomenet, som mange danskerne...
View ArticleRovfuglene er tilbage i Danmark
Intensiv jagt og pesticider, der i dag er forbudt, var frem til 1970'erne fatalt for rovfuglene. Men nu er de store fugle ikke længere et særsyn i de danske landskaber. Efter flere årtier yngler de her...
View ArticleGodt eller skidt? Risici ved pesticider
Pesticider er et emne, der skaber debat, og forskere er uenige om, hvor forsigtige vi skal være. To førende forskere giver hver deres indspark her.
View ArticleDroner kan spotte tidsler på lang afstand
Med luftfoto kan landmænd med stor præcision udpege tidsler og undgå at sprøjte hele marken.
View ArticleParadoks: Flere pesticider kan give færre pesticider
Det kan virke besynderligt, at regeringen vil tillade flere typer af pesticider, når målet er at nedsætte det samlede forbrug af pesticider, men det er faktisk en del af løsningen, forklarer to...
View ArticleDet tager ti år at udvikle et pesticid
Miljøregler og risiko for resistens er blandt de store udfordringer, når der udvikles nye pesticider.
View ArticleFrygt styrer forbrugernes syn på pesticider
Debatten om pesticider er præget af skyttegravsretorik, påpeger en sundhedsdebattør og en retoriker. Enten er du for eller imod. Førstnævnte tror på en mere nuanceret debat i fremtiden.
View Article